Srvátkou dobíjame svet

Blížiaci sa 35. ročník najväčšieho potravinárskeho veľtrhu sveta Anuga, bude mať tento rok pre Slovákov špecifickú príchuť. Hriňovská mliekáreň Koliba sa, ako jediný vystavovateľ z odvetvia slovenského mliekárenstva dostala do špeciálneho mliekárenského pavilónu, kde bude vystavovať všetky svoje produkty, medzi ktoré patrí tradičné maslo, tvrdé zrejúce syry a sušené produkty zo srvátky.

Ťažisko veľtrhu, ktorý sa bude konať od 5. – 9. októbra v Kolíne nad Rýnom sa zameriava na základné potraviny, diétnu stravu, výrobky z mäsa, mrazené potraviny, ryby, mliečne produkty, chlieb a pečivo, ovocie a nápoje.

Práve v oblasti mliečnych produktov máme tento rok zastúpenie priamo v mliekárenskom pavilóne, kde je ťažké nájsť umiestnenie medzi celosvetovou konkurenciou. Minulý rok sa na výstave zúčastnilo až 7405 firiem zo 107 krajín sveta, ktorí pokryli približne 284 000 metrov štvorcových výstavnej plochy a prilákali približne 165 000 návštevníkov zo 198 krajín.

„O slovenské výrobky je v zahraničí veľký záujem. Svedčí o tom aj fakt, že viac, ako 90% našej produkcie sušených produktov zo srvátky putovala v minulom roku práve do zahraničia,“ povedala Jozefína Fekiačová, marketingová manažérka Hriňovskej mliekárne Koliba .

(ts)

- REKLAMA - adv.: